Home / Autó-Motor / Autó / Itt az Aston Martin DBS Ultimate

Itt az Aston Martin DBS Ultimate

A brit sportkocsi gyártó ezúttal ismét kitett magáért: a DBS Ultimate le sem tagadhatná nemesi származását.

 

Az Aston Martin először a hatvanas évek második felében gyártott DBS típusjelzésű sportkocsikat: a DB6 utódjának szánt és soros hathengeres motorral szerelt modell 1967-től 1972-ig volt kapható. Ezt követően 2007-ben kezdődött a DBS másodvirágzása, amikor is lehullott a lepel a tulajdonképpen a DB9-re épülő, és V12-es motorral felvértezett, vadonatúj DBS V12-ről.

 

Jó ideje nyílt titok, hogy az Aston Martin hamarosan ki fogja vezetni a piacról a mára már kicsit megöregedett DBS-t, ezenkívül pedig azt is sejteni lehetett, hogy a DBS éra lezárását abszolút stílusosan fogja megoldani a kékvérű brit gyártó. Ennek jegyében most meg is érkezett az Aston Martin DBS Ultimate névre keresztelt, limitált példányszámban készülő búcsúzómodell.

 

A sport és luxus géneket egyaránt felvonultató járgányból mindössze száz darab fog szaladgálni a világ útjain. Az Ultimate verzió különlegességét a választható Quantum Silver, Silver Fox és Carbon Black II fényezések, illetve az olyan apróságok jelentik, mint például a teljesen karbonból készült visszapillantó tükrök, a fekete hűtőrács, a sárga és fekete színben választható féktárcsa borítás, illetve a sötétített hátsó lámpák.

 

A természetesen különleges belterű, 510 lóerős Aston Martin DBS Ultimate ára mintegy 500 ezer dollár (110 millió forint) magasságában fog alakulni. Az első példányokat várhatóan még ebben a negyedévben átvehetik majd az újdonsült tulajdonosok.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...