Home / Autó-Motor / Autó / Itt a négykerék-hajtású új Porsche 911

Itt a négykerék-hajtású új Porsche 911

Az újgenerációs Porsche 911-nek most végre bemutatkozott az összkerék meghajtású változata.

 

A német sportkocsi gyártó pontosan egy évvel ezelőtt lebbentette fel a fátylat a teljesen új fejlesztésnek tekinthető, 991-es sorozatszámot viselő Porsche 911-esről, mely egészen mostanáig csak hátsókerék-hajtású változatokban volt kapható. Bár a közvélekedés szerint az igazi sportkocsikon csak a hátsó kerekek hajtottak, az összekerekes járgányoknak igen nagy a rajongótábora, és pontosan ennek a vásárlóközönségnek készült a most debütált Porsche 911 Carrera 4.

 

Az új modell összesen négyféle változatban lesz kapható: az alapmodell Carrera 4-ből lesz csukott és nyitott tetős verzió, és ugyanígy a sportosabb Carrera 4S-ből is készülni fog normál és kabrió kivitel. Bár az új modell nagyobb lett mint az elődje volt, a tömegét mégis sikerült 65 kilogrammal csökkenteni, melynek köszönhetően az új négykerekes Porsche átlagfogyasztása 16 százalékkal alacsonyabb lett.

 

A Carrera 4 Coupe 3,4 literes boxermotorja 350 lóerős teljesítményű – a kocsi 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig 285 km/h. A Cabriolet változat ehhez képest 4,7 másodperces gyorsulást és 282 km/h-s végsebességet produkál. A Carrera 4S Coupe 3,8 literes erőforrása kereken 400 lóerős, mely 4,1 másodperces gyorsuláshoz, illetve 299 km/h-s végsebességhez elég. Ennek a modellnek a kabrió kivitele 4,3 másodperces gyorsulásra, illetve maximum 296 km/h-s száguldásra képes. A forgalmazás idén év végén fog megkezdődni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...