Home / Autó-Motor / Autó / Ilyen rendőrautót se láttunk még

Ilyen rendőrautót se láttunk még

A Jaguar név hallatán elég keveseknek jut eszébe egy kék villogós szirénázó rendőrautó.

 

A Jaguar 2009 elején a Detroti Autókiállításon rántotta le a leplet mind a napig egyik legerősebb modelljéről, a keresztségben Jaguar XFR nevet kapott limuzinról. A meglehetősen sportos génekkel rendelkező járgány mozgatásáról egy 5 literes lökettérfogatú feltöltött motor gondoskodik, mely 510 lóerős teljesítményt szabadít rá az aszfaltra. Az egyedi formát kapott lökhárítójáról és hatalmas méretű, 20 colos könnyűfém felnijeiről ismeretes XFR most új feladatot kapott.

 

Az új feladat pedig nem más, mint a rend őreinek szolgálata, illetve a bűnözők hatékony módon történő üldözése. Történt ugyanis, hogy a román rendőrség fél esztendős, vagyis mintegy 15-20 ezer kilométeres használatra kapott egy remek Jaguar XFR-t, melyet aztán gyorsan el is láttak az országban rendszeresített rendőrségi jelzésekkel és berendezésekkel.

 

A V8-as motorral szerelt rendőrségi autó alig 4,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 kilométer/órás sebességre és természetesen a 250-nel történő száguldás sem jelent különösebb problémát számára. Megjegyzendő, hogy a brit rendőrség is használ hasonló autókat, viszont az angolok XF Diesel S járgánya jelentősen visszafogottabb teljesítményű, illetve megjelenésű.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...