Home / Autó-Motor / Autó / Fókuszban a száguldás

Fókuszban a száguldás

Ez az országúti torpedó mindenféle luxust nélkülöz és csak a vezetési élményre koncentrál.

 

A sportkocsik rajongói alapvetően két kategóriába sorolhatók: az egyikbe azok tartoznak, akik kényelmesen és luxus körülmények között szeretnek gyorsan haladni, a másikba pedig azok akik a puritán száguldás szerelmesei. Nos, a Tramontana XTR nevezetű vadonatúj spanyol sportkocsi egyértelműen ez utóbbi csoport delikvensei számára készül.

 

A 2009-ben érkezett Tramontana R alapjaira épülő Tramontana XTR erőforrása egy 5,5 literes lökettérfogatú V12-es Mercedes benzinmotor, melynek teljesítményét a korábbi 720 lóerőről sikerült 888 lóerőre emelni. Ebből már könnyen kikövetkeztethető, hogy az előd 3,6 másodperces gyorsulási adatát (0-100 km/óra), illetve 325 km/órás végsebességét az új modell könnyedén túl fogja lépni. Amennyiben minden jól megy, akkor az XTR kevesebb mint 3,5 másodperc alatt katapultál majd 0-ról 100-ra és a gyorsulásnak csak 345 km/óra magasságában lesz vége.

 

A szuperkönnyű és rendkívül merev karosszériát kapott Tramontana XTR első példányai várhatóan az év végén készülnek majd el – az egy-, illetve kétszemélyes változatban rendelhető járgány alapára 420 ezer, vagyis mintegy 120 millió forint lesz.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...