Home / Autó-Motor / Autó / Felpiszkálták a sirályszárnyas Mercit

Felpiszkálták a sirályszárnyas Mercit

A német prémiumgyártó tovább erősítette a már amúgy sem éppen gyenge SLS AMG modellt. Emlékezetes, hogy a Mercedes-Benz a 2009-es Frankfurti Autókiállításon leplezte le felsőkategóriás sportkocsiját, a Mercedes SLS AMG-t, melynek forgalmazása aztán 2010 közepén, vagyis két éve kezdődött meg. A gyártó most elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy kicsit kezelésbe vegye a járgányt, melynek eredményeképp létrejött a vadonatúj Mercedes SLS AMG GT.

 

Kívülről nem sok minden különbözteti meg a most debütált GT verziót az alapkiviteltől – a legfontosabb változások közé sorolható a sötétített fényszóró és hátsó lámpabúra, a vörös színben pompázó féknyereg, az enyhén módosított hűtőrács, illetve a csomagtérfedélen megjelent GT felirat. Ezenkívül természetesen a motorháztető alá is benyúltak a tervezők és kisebb módosításokat hajtottak végre az erőforráson.

 

A normál SLS AMG sem volt éppen gyengécske, a maga 571 lóerős teljesítményével, az SLS AMG GT viszont ennél még 20 lóerővel erősebb lett, bár nyomatéka változatlanul 650 Nm maradt. A 6,2 literes lökettérfogatú V8-as szivó benzinmotor segítségével a sirályszárnyas design-ikon alig 3,7 másodperc alatt gyorsul fel állóhelyzetből 100 kilométer/órás sebességre, ami 0,1 másodperccel jobb az előd által produkált gyorsulásnál. A 0-200-as sprintet 11,2 másodperc alatt abszolválja az újdonság, melynek végsebességét 320 km/h-ra korlátozza az elektronika. A megújult felniket virító Mercedes-Benz SLS AMG GT kupé és kabrió változatban is kapható lesz – a mintegy 65 millió forintos alapárú sportkocsi forgalmazása ősszel fog megkezdőni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...