Home / Autó-Motor / Autó / Egy Rolls-Royce, mely még a halált is megszépíti

Egy Rolls-Royce, mely még a halált is megszépíti

Ki mondta, hogy a halottaskocsiknak mind unalmas fekete kombiknak kell lenniük?

 

Az ember már csak olyan, hogy amennyiben élete során hozzászokik egy bizonyos minőségi szinthez, abból nem igazán szeret még egy kicsit sem engedni. Így vannak ezzel többek közt például a Rolls-Royce tulajdonosok is, akik az első ilyen guruló luxusotthonuk után már igen ritkán szoktak más gyártótól limuzint vásárolni. Mostantól pedig már adott a lehetőség, hogy földi utunk végét követően is egy ilyen járgány álljon a szolgálatunkba, ugyan még ha csak egy viszonylag rövid ideig is.

 

Történt ugyanis, hogy elkészült a Rolls-Royce Phantom Hearse B12 nevezetű vadonatúj luxus halottaskocsi. A Biemme Special Cars által készített speciális jármű az idei Tanexpo Funeral and Cemetery Trade Show keretein belül debütált. A hétméteres kocsi alapjaiban véve megegyezik egy hétköznapi Phantommal, így például változatlan formában kapjuk meg a 460 lóerős és 6,75 literes V12-es motort, illetve a hatsebességes automata váltót.

 

Rolls-Royce halottaskocsi

No persze jó néhány változtatást is végre kellett hajtani a speciális felhasználási körülmények miatt. Így például jelentősen meg kellett nyújtani a tengelytávot (4,67 méter), meg kellett emelni a tetőt, no és persze hatalmas üvegfelületeket kellett alkalmazni. A koporsót magába fogadó hátsó tér 234 centiméter hosszú, 92 centiméter magas és 90 centiméter széles, a megvilágításról pedig természetesen LED-fények gondoskodnak. A Rolls-Royce Phantom Hearse B12 ára 662 ezer dollár, vagyis mintegy 150 millió forint.

Tekintse meg

super1

2015 Bentley Continental Supersports

A jelenlegi Bentley Continental Supersports-ot 2009-ben mutatták be a közönségnek. 2014-es évben a Bentley egy ...