Home / Autó-Motor / Egy krosszmotor, melynek nincs hangja

Egy krosszmotor, melynek nincs hangja

A hibrid autók térnyerését követően talán már meg sem lepődünk egy új elektromos motorkerékpár felbukkanásán.

 

Nem is olyan rég még szinte csak és kizárólag benzin-, illetve dízelmotoros autók voltak forgalomban, aztán néhány évvel ezelőtt felbukkantak az első hibridek, melyek a hagyományos üzemanyaggal működő motor mellett egy elektromotort is felvonultattak. Mostanság pedig érkezőben vannak az első tisztán elektromos járművek, mint például az alábbiakban bemutatandó elektromos motorkerékpár.

 

Az már rögtön az első pillantásra látszik, hogy ezzel a kétkerekűvel nemcsak a városban, hanem akár egy város közeli erdőben is remekül el lehet boldogulni, melynek csupán annyi a feltétele, hogy gondoskodni kell a megfelelően érdes gumiról. A felületén három különböző színt felvonultató BRD Redshift esetében komoly súlymegtakarítást jelent, hogy el lehetett hagyni a nehéz benzinmotort, illetve ugyebár a kipufogót is, de persze az elektromotor működéséhez elengedhetetlenül szükséges akkumulátorok jókora plusz súlyt jelentenek.

 

Az állítható felfüggesztéses masina 40 lóerős teljesítménnyel rendelkezik és minden bizonnyal igen furcsa lehet, hogy a gázmarkolat eltekerése ezúttal nem géppuska szerű ropogást, hanem maximum némi elektromos zümmögést eredményez. Egy feltöltéssel maximum 80 kilométer tehető meg a motorral, de persze csak akkor, ha nem végig a 135 kilométer/órás végsebesség környékén utazunk. A 15 ezer dolláros, vagyis átszámítva mintegy 3,3 millió forintos BRD Redshiftre a gyártó már megkezdte az előrendelések felvételét.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...