Home / Autó-Motor / Autó / Brutális dízel Porsche

Brutális dízel Porsche

Megérkezett a német gyártó legújabb modellje, melyben egy vadonatúj gázolajos motor teljesít szolgálatot.

 

A Porsche 2002-ben egy számára merőben új terepre merészkedett azzal, hogy bemutatta első terepjáróját, a manapság oly divatos SUV-k piacán hadrendbe állított Cayenne-t. Aztán 2008-ban egy újabb merész lépésre szánták el magukat a németek, ebben az évben ugyanis bemutatkozott az első dízelmotoros Cayenne, mely a benzinmotorokhoz szokott Porsche rajongókat valósággal sokkolta. 2010-ben megérkezett a második generációs Cayenne, melyben mind a mai napig megtalálható egy 240 lovas V6-os dízelmotor, most pedig egy újabb gázolajos Cayenne erőforrásról hullott le a lepel.

 

A vadonatúj, Porsche Cayenne S Diesel típusjelzésű SUV-ba egy hatalmas lökettérfogatú, egész konkrétan 4,2 literes V8-as dízel erőforrás került, melyet ráadásul nem is egy, hanem rögtön két turbófeltöltő lélegeztet. Ennek köszönhetően a motor nem kevesebb mint 382 lóerős teljesítményt ad le, a 850 Nm-es nyomatékot pedig akár még a teherautók is megirigyelhetik.

 

A négykerék meghajtású új nagyágyú a gyári adatok szerint akár 252 kilométer/órás sebességgel is képes száguldani, a 0-100-as sprintet pedig alig 5,7 másodperc alatt abszolválja a hatalmas monstrum. Mivel a dízelmotorok igazi éhezőművészek, tulajdonképpen nem is meglepő, hogy az új Cayenne szabványos fogyasztása mindössze 8,3 liter/100 km. Persze ennek eléréséhez azért várhatóan igen óvatosan kell kezelni a gázpedált.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...