Home / Autó-Motor / Autó / A legdrágább amerikai autó

A legdrágább amerikai autó

Ennek az autónak szinte már felbecsülhetetlen az értéke, de azért dollárban is kifejezhető.

 

Pénteken nyitja meg kapuit a látogatók előtt a New York Auto Show: az április közepéig megtekinthető rendezvényen több mint ezer autó lesz kiállítva, melyek között azonban van egy olyan gyöngyszem, ami egyetlen más kiállított járgányhoz sem hasonlítható.

 

Ez pedig nem más, mint a Shelby Cobra CSX2000. A nyitott tetejű sportkocsi érdekessége, hogy pontosan 50 évvel ezelőtt, az 1962-es New York Auto Show keretein leplezték le, 450 másik autóval egyetemben. “A kocsi visszatér a bűntett színhelyére” – nyilatkozta John Luft, a Shelby American elnöke, majd hozzátette: “50 évvel ezelőtt New Yorkban mutatták be és azóta ez az első visszatérése a városba”.

 

A metálkék színben pompázó kétszemélyes kabrió egyike azon első modelleknek, melybe V8-as motor került. A nagyteljesítményű benzinmotornak köszönhetően a Shelby torpedó álló helyzetből kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h sebességre, és a száguldás egészen 225 km/h sebességig tart. Ezek az adatok mind a mai napig igen impresszívek, 1962-ben pedig egyenesen lélegzetelállítóak voltak.

 

Az egyébként a Las Vegas-i Shelby múzeumban pihenő Shelby Cobra CSX2000 tulajdonosa maga a cégalapító Carol Shelby, aki nemrégiben ünnepelte 89. születésnapját. És akkor a végén a sportkocsi különlegesség értékéről: a Shelby Cobra CSX2000 árát 26 millió dollárra, vagyis átszámítva mintegy 5,8 milliárd forintra becsülik.

Tekintse meg

super1

2015 Bentley Continental Supersports

A jelenlegi Bentley Continental Supersports-ot 2009-ben mutatták be a közönségnek. 2014-es évben a Bentley egy ...