Home / Autó-Motor / Autó / A legkülönlegesebb rendszámok

A legkülönlegesebb rendszámok

Egy aprócska fémlap, mely nem is valamilyen drága anyagból készül, ára mégis felérhet akár a csillagos égig is.

 

Az autók elején és hátulján ugyebár kötelező módon el kell helyezni a jármű egyértelmű azonosítására alkalmas forgalmi rendszámot: a rendszámtábla általában fémből készül, de néhány országban már műanyag táblákkal is találkozhatunk. A rendszámtábla karaktereit alaphelyzetben a hatóságok határozzák meg, azonban hazánkban és sok más országban is lehetőség van egyéni rendszámok igénylésére. Sőt, egyes országokban igen komoly összegek ellenében cserélnek gazdát az értékesnek talált forgalmi azonosítók.

 

Abu Dhabiban például azok a rendszámtáblák bírnak a legnagyobb tekintéllyel, melyen a legkisebb számok szerepelnek. Ennek megfelelően az egyszerűen csak egy “1”-es számot viselő rendszámnak van a legnagyobb értéke. Ezt az egyébként egyszerű alumíniumból készült rendszámtáblát 2008-ban vásárolta meg egy bizonyos Saeed Abdul Ghafour Khouri nevezetű helyi üzletember, még pedig 14,3 millió dolláros, vagyis átszámítva mintegy 3,4 milliárd forintos áron.

 

A világ második legdrágább rendszámtáblája ugyancsak Abu Dhabiban talált gazdára: az “5”-ös tábla ára 6,88 millió dollár (1,6 milliárd forint) volt. A sorban harmadik tábla ugyancsak a gazdag arab országban került eladásra: a “7”-es számot viselő rendszámtábla ellenértéke 4,6 millió dollár (1,1 milliárd forint) volt.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...