Home / Autó-Motor / Autó / A BMW még magasabbra helyezi a lécet

A BMW még magasabbra helyezi a lécet

A bajor gyártó a közeljövőben minden korábbinál erősebb járgányokat gördíthet ki a közutakra.

 

Ha azt mondjuk BMW, legtöbbünk számára a jól felismerhető, veséket formázó hűtőrács, a kék-fehér propeller, illetve maga a sportosság jut eszünkbe. A müncheni székhelyű vállalat az elmúlt időkben már jó néhány kifejezetten sportos autót dobott piacra, gondoljunk csak az M3-as, vagy éppen az M5-ös, vagy M6-os BMW-re. Ez azonban a jelek szerint még csak a kezdet, ugyanis hamarosan érkezhetnek a gyártó ennél is nagyobb és erősebb sportos modelljei.

 

A BMW története során eddig egyetlen egy M7-es sem készült, vagyis a 7-es BMW-t vásárlóknak eddig bizony le kellett mondaniuk az M divízió által kínált sportcsomagról. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy e tekintetben hamarosan változásnak lehetünk tanúi, ugyanis a BMW nemrégiben levédette az M7 típusjelzést. Azt persze egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor és milyen formában érkezik majd a luxuslimuzin új verziója, ahhoz viszont kétség sem férhet, hogy igény mindenképpen lesz rá. A rivális Mercedes ebben a kategóriában az S65 AMG, az Audi pedig az S8 modelleket kínálja a vásárlóknak.

 

Ahhoz, hogy az M7 ténylegesen sikeres lehessen, a BMW várhatóan egy minimum 600 lóerős és feltehetően 12 hengeres sportmotort tesz majd a kocsiba. A végére pedig a slusszpoén: a vállalat az M7 mellett az M10 típusjelzést is levédette, vagyis minden valószínűség szerint érkezőben van a Mercedes SLS és az Audi R8 bajor ellenfele is.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...