Home / Autó-Motor / Autó / 7,3 milliárd forint egy autóért

7,3 milliárd forint egy autóért

Ezért a négykerekű csodáért egy komplett vagyont kérnek el, de tulajdonképpen teljesen jogosan.

 

Az Aston Martin DBR1/2 a kékvérű brit gyártó valaha volt legsikeresebb versenyautója, hiszen ez a kocsi 1959-ben az összes rivális Ferrarit és Jaguart maga mögé utasítva megnyerte a Le Mans-ban megrendezett híres huszonnégy órás versenyt. A járgány kormányánal akkoriban Carrol Shelby és Roy Salvadori váltotta egymást, akik egyébként nemrégiben hunytak el. Most pedig a kocsi jelenlegi tulajdonosa úgy döntött, hogy megválik szeretett négykerekűjétől.

 

Az eladó nem kevesebb mint 31,76 millió dollárt kér a 250 lóerős 3 literes motorral szerelt Aston Martin DBR1/2-ért, vagyis a vásárlónak átszámítva mintegy 7,3 milliárdnyi forintot kell majd fizetnie érte. Ennél csak két drágább autó létezik a világon – mindkettő az olasz Ferrarinál készült a 60-as években. Egy 1963-as évjáratú Ferrari 250 GTO-t nemrégiben 32 millió dolláros (7,4 milliárd forint) áron adtak el, míg egy 1962-es Ferrari GTO a közelmúltban 35 millió dollár (8 milliárd forint) ellenében cserélt gazdát.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...