Home / Autó-Motor / Autó / 11 balesetben volt része a Google önvezető autóinak. Azt is mind emberek okozták!

11 balesetben volt része a Google önvezető autóinak. Azt is mind emberek okozták!

Sikerként könyvelhetők el a Google által kifejlesztett önvezető autók, hiszen az elmúlt hat év, közutakon történő tesztidő alatt mindössze 11 kis balesetben „vettek részt”. A sors iróniája, hogy azokat is az emberek okozták.

Az önvezető autók kifejlesztésének célja éppen az volt, hogy csökkentsék a gépkocsibalesetek számát. Az Egyesült Államokban az ilyen esetek 94 százalékban emberi hibából következnek be.

A Google-nak 20 ilyen járgánya közlekedik a közutakon, együttesen majdnem 3 millió kilométert tettek meg hat esztendő alatt. A cég szerint egy ilyen autó egy hét alatt képes 16 ezer kilométert önmagában megtenni, körülbelül annyit, mint egy átlag amerikai gépkocsivezető.

Az összes 11 baleset városi környezetben történt, de egyet sem ezek a járgányok okoztak, a hibát az emberek okozták, hiszen volt olyan autós, aki telefonálás miatt nem figyelt és ment neki a Google-kocsinak, de olyan is volt, aki vezetés közben éppen trombitázott.

A gyártó ebből is levonta a következtetést, így a közeljövőben az autók nem fognak rögtön elindulni, mikor az útkereszteződésben zöldre vált a lámpa, mert ilyenkor a másik irányból még jöhet egy olyan sofőr, aki úgy gondolja, hogy még átfér, mielőtt pirosra váltana a jelzőlámpa.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...